Wat maakt Sri Lanka uniek?

In Sri Lanka vind je alles dat je je maar kunt wensen voor een super vakantie : vriendelijke mensen, een rijke historie, veel oude culturen, prachtige tempels, theeplantages, jungles met olifanten en luipaarden, lekker eten en de heerlijkste stranden! En dat alles te bereiken binnen relatief kleine reisafstanden. Het land zal je verrassen en je hart stelen!

 1.  Sri Lanka heeft alles: de mooiste stranden, bossen/jungles, bergen, meren, theevelden
 2.  Geen massatoerisme, daarom een grote mate van authenticiteit en ongerepte natuur;
 3.  Boeiend groen landschap van rijstvelden, theeplantages, palmboomplantages, jungles= natuur;
 4.  Veel divers water: oceaan, koraalriffen, lagoons/meren, watervallen, rivieren, de historische “tanks”.
 5.  Een rijke flora en fauna: er zijn veel wilde dieren zoals olifanten, luipaarden, krokodillen,etc.
 6.  Je kunt er daarom mooie safari’s beleven, vogels-walvissen-en dolfijnen spotten , zeeschildpadden bekijken;
 7.  Schitterende bergen en heuvels in het binnenland met b.v. uitstekende mogelijkheid om te golfen en te wandelen/hiken
 8.  Vriendelijke en gastvrije bevolking, veelal Engels sprekend; er zijn een 5-tal engelstalige kranten van niveau te koop;
 9.  Goede mix van Cultuur ( Unesco werelderfgoederen) Natuur, (22 nat. Parken) en Avontuur (olifant rijden,hiken, surfen, raften, duiken.)
 10.  Is even groot als Nederland en Belgie samen en leent zich daarom uitstekend om rond te reizen in een kort tijdsbestek.
 11.  Een uniek tropisch klimaat, zelden boven de 30 graden met een zacht briesje van zee; ideale bestemming in onze koude europese winter;
 12.  Ontspannende ayurveda massages, goed betaalbaar, idem Yoga; zie onze speciale 8-daagse arrangementen in twee  schitterende Ayurvedic Resorts;
 13.  Er is van alles te ondernemen zoals b.v. snorkelen, duiken, waterraften, surfen, hiken;
 14.  Rijk aan heerlijke (Ceylon) thee, kruiden en prachtige edelstenen (o.a. saffieren en robijnen)
 15.  Multireligieus: boeddhisten, hindoes, moslims en christenen leven in harmonie tesamen;
 16.  Rijk historisch en koloniaal verleden o.a. Portugese, Nederlandse (VOC) en Engelse invloeden;
 17.  Zeer goede keuken, gevarieerd, Sri Lankaans en westers, overheerlijk tropisch zongerijpt fruit;
 18.  Goede infrastructuur voor auto’s, treinen en vliegverkeer;
 19.  Goede internationale vliegverbindingen, slechts 10 uur vliegen met meestal halverwege  (Dubai) tussenstop, gelegenheid om de benen te strekken en deze interessante luchthaven te bekijken;
 20.  Nu nog betaalbaar;
 21.  Geen malariapillen nodig;
 22.  In de Travel+Leisure’s lijst vermeld bij de top 25 van  ‘s werelds  mooiste eilanden.
 23. Een ideale combinatie is een rondreis in Sri Lanka met enkele dagen verlenging op de Malediven (1 uur vliegen)
 24. Uw reis naar Sri Lanka wordt de meest onvergetelijke reis die u ooit zult maken

Waarom Sri Lanka met Aart & Yvonne?

Wij werken belangeloos!

Wij werken belangeloos.  De opbrengsten van de reizen gaan direct naar Sri Lanka, wij ondersteunen mensen in Sri Lanka ermee. Door via ons in Sri Lanka op vakantie te gaan helpt u daaraan mee!

Individuele reizen

Wij bieden individuele reizen, u vertrekt op het moment dat u uitkomt, wij sluiten de reis naadloos op uw vluchtschema aan. Uw reis gaat ten alle tijden door.

Standaard- of maatwerkreizen

U heeft de keuze uit standaard- of maatwerkreizen, wij werken via email en met een personal touch, snelle respons, staan u terzijde met innovatieve, creatieve en inventieve ideeen/adviezen.  Besteden veel zorg en aandacht aan uw reis.  Onze reizen zijn gebaseerd op onze persoonlijke ervaringen in Sri Lanka.  Tevens vindt er altijd terugkoppeling plaats met onze clienten na hun terugkeer.  Zo houden wij voortdurend de “vinger aan de pols”.  Zowel onze partner als wij werken voortdurend aan de kwaliteit van de reizen.

Volledig voorbereid op uw reis

Na uw boeking wordt u door ons volledig voorbereid op uw reis, wij zenden u alle benodigde informatie. Met uw vragen kunt u altijd bij ons terecht.

Jarenlange samenwerking en ervaring

Wij hebben een jarenlange uitstekende samenwerking en ervaring met onze professionele en internationaal werkende partner in Colombo,  (aangesloten bij de SLTB (Sri Lanka Tourist Board)  die ons ondersteunt en ter plekke de uitvoering organiseert. Onze partner beschikt over zo’n 30-tal geselecteerde,  betrouwbare engels sprekende chauffeurs/gidsen,  (of op aanvraag ook : nederlands-, duits-, frans-  of italiaans sprekend)  daarnaast over een kwalitatief goede vloot van auto’s, busjes, bussen. Door deze directe samenwerking,  korte lijnen,  kunnen wij onze reizen aanbieden tegen een concurrerende prijs/kwaliteit verhouding.

Professionele organisatie

Voor u betekent dit dat u reizend via ons in Sri Lanka, een professionele organisatie achter u heeft staan, die u ter plekke – indien nodig- assistentie kan verlenen.

Vrijblijvend reisvoorstel

M.b.t. het maatwerk: in goed overleg met u stellen wij vrijblijvend een reisvoorstel op, waarin uw wensen worden opgenomen en waarin wij komen tot de – voor u-  ideale mix van cultuur/natuur en avontuur.  U krijgt het reisplan vooraf ter inzage en kunt dan nog event. wijzigingen in het reisplan aanbrengen,  alvorens u onze offerte ontvangt. Een door de jaren beproefde en door onze clienten gewaardeerde werkwijze.

Voor Belgische clienten goed te weten

Voor onze Belgische clienten: wellicht goed voor u te weten dat wij naast gasten uit heel Europa vele landgenoten onder onze clienten hebben.  Geen wonder want Holland en Belgie, in oude tijden verenigd,  hebben een gezamenlijke geschiedenis.  In Sri Lanka (ook in onze rondreis) is veel  geschiedenis uit die tijd te vinden!

Ten opzichte van de reguliere reisbureau’s

Ten opzichte van de reguliere reisbureau’s  hebben wij een bijzonder  klantvriendelijke betalingsregeling

Speciale aanbieding

Op onze site vindt u  o.m. onze immer populaire speciale aanbieding, 15-daagse complete rondreis, een boeiende en afwisselende reis die u langs vrijwel alle highlights in Sri Lanka voert. In ons programma aanbod vindt u  o.a. een uniek golfarrangement.  Zeer interessant is ook de  V.O.C/Natuur en Geschiedenis reis inclusief bezoek aan het Noorden van Sri Lanka,  dat na de burgeroorlog voor toerisme werd vrijgegeven.  De vele historische elementen in deze reis, maar ook de adembenemende natuur, de authenticiteit  aldaar zullen u verrassen. Bekijkt u ook onze overwinteringsreis,  v.a. 3 weken, maar event. verlenging kan ook.  Daarnaast kunnen wij elke gewenste reis voor u arrangeren (birdwatching/honeymoon/incentives/jublilea/etc.)

Het enige dat u rest te doen is uw vlucht te boeken, waarbij wij u desgewenst kunnen adviseren.

Aarzelt u niet ons uw vragen te mailen, wij zullen ze graag beantwoorden.

Eenmaal in Sri Lanka, zal Paradise Island uw hart stelen!